Derfor maler jeg

Hvis jeg skal forsøge at beskrive min malestil, er det noget med, at jeg maler figurativt med motiver, der består af genkendelige figurer, genstande eller elementer både i naturalistisk og abstrakt gengivelse.

Jeg arbejder gerne med forskellige udtryksformer f.eks. cellulosetryk på papir med en grov blyantsteg, der i den våde shellak bliver kraftfuld og sort, herpå akrylmaling som understregning af et altid uforudsigeligt motiv.

Jeg arbejder også gerne med akrylmaling på lærred, hvor min håndværksmæssige faglighed kommer til udtryk i motivet.

Når jeg maler, opdager jeg, at billedet fortæller mig en historie undervejs, et eventyr måske, der udvikler og ændrer sig og ender op med at blive noget helt andet, end det motiv jeg havde i tankerne, da jeg startede.

Jeg lader mig ofte fange af et ansigt, et udtryk, et blik, en følelse, der giver mig inspiration og holder mig fast i maleprocessen.

Farver har en stor betydning for mig, de mætter mig nærmest fysisk, så jeg helt glemmer at spise og drikke, når jeg maler.

Der skal mod til at male, turde tro på at penslen viser vej. Endnu mere mod kræver det, at lade andre se og “dømme”,  men det at male bliver nemt et behov,  en lidenskab og dertil en stor tilfredsstillelse.